Insert your custom message here. close ×
+
WILL COMPOSE ANYTHING | Tel: +972-54-7250556 | kenneth@bezeqint.net | קורות חיים | Resume CV

כדורגל

אני לא מבין איך השינויים ההכרחיים האלו, ואחרים גם, לא בוצעו כבר לפני שנים. זה קל לביצוע ורק טוב יצא מזה. אני מדבר על שימוש במצלמות במהלך המשחק. לגבי זו תעלומה שבכלל מבזבזים זמן על ויכוחי סרק בעניין. פיפ”א ווואפ”א (וואט”אוור) יותר שמרנים מהקוזה נוסטרה, אך משיחות שניהלתי לאורך שנים עם עשרות אוהדי כדורגל הגעתי למסקנה שרובם תכל’ס מעדיף את המצב הנוכחי. לפני שאעלה השערה מדוע זה כך, כדאי לחדד כמה עובדות. אוהבי המצב הקיים יורים לכל הכיוונים: ישנו הטיעון שזה “לא נורא”, ובס”ך השופטים עושים כמיטב יכולתם. נכון, אך אין, חזור אין לשופטים את היכולת הנדרשת לשפוט ללא טעויות. זאת עובדה, ולא קיים משחק שאין בו טעויות שפוט. לפעמים אלה טעויות “קטנות”, כן פאול, לא פאול, ובאמת יש להתמודד עם העניין ע”י החלטות שיפוטיות גרידא. אך פעמים רבות, למעשה ברוב המשחקים, תהיה טעות שיפוט חמורה. למשל – גול שנפסל, (או נקבע כחוקי) בטענת נבדל. למשל – בעיטת עונשין (צודקת או לא) מ 11 מטר, שפירושה סטטיסטית הוא ברוב המקרים שער. עכשיו שימו לב: בכדורגל יש מיעוט שערים, וכל גול הוא משמעותי ביותר לגבי תוצאת המשחק.

יאמרו השמרנים: טעויות השיפוט מתקזזות במילא. פעם קבוצה א’ סובלת מטעות שפוט, ופעם קבוצה ב’. כשמדובר במשחקי ליגה יש מקום לטענה שאיכשהו, מרוב טעויות יש התקזזות לאורך עונת המשחקים…זה נימוק פתטי למדי, אך גם הוא קורס לחלוטין בטורנירים חשובים שבהם הקבוצה המפסידה לא מקבלת צ’אנס נוסף, לא יכולה לבנות על טעות שפוט מתקנת (!), ופשוט עפה מהתחרות בגלל טעות של שופט!

הנה ניסוי: נסו להזכר בכל אותם מאות (כן, מאות) משחקים שצפיתם בהם במשך השנים, ואוקיינוס הטעויות הנוראיות של השופטים. הסיבה שאתם מתקשים להיזכר בהם היא זו: אתם מחקתם את כל האירועים האלה מהכרתכם תוך דקות, שניות אולי, מן הרגע שהיא התחוללה על המגרש. אולי תייללו קצת אחרי המשחק על זה, אבל אף אחד, גם לא אתם, תיזכרו אח”כ ש”בעצם היה גול חוקי, והוא נפסל”. המידע החשוב הזה, ותוצאת המשחק הנכונה, הצודקת, נמוגה לאוויר. כמה מגוחכים השדרנים ווהפרשנים כאשר הם מתעלמים לחלוטין מאיזה גול שהובקע למשל, כהשופט פסל אותו, וממשיכים ללהג אודות הקבוצות כאילו כל האירוע לא ממש קרה…

עד כאן ניסיתי לתאר את המשמעות העצומה שיש לשיפוט תקין, והנזק שנגרם לספורטאים והקבוצות עקב הכשלים בשיטה הנוכחית. למעשה, לשופט יש השפעה על תוצאת המשחק שגדולה פי כמה מזו של כל שחקן סטאר או מאמן. במחי טעות אחת, קבוצה עשויה להיות המנצחת ביורו או במונדיאל, או לחילופין להיות מודחת, וכולנו מתעלמים מזה. פאקינג פתטיק.

מה אפשר לעשות? אלמנטרי: מצלמות. מקורי לא? לא ממש. כידוע, זה קיים עשרות שנים בכל ענפי הספורט המרכזיים בארה”ב. ישנן כמה אופציות לגבי צורת השמוש, אבל כולן פשוטות, ושום “נזק” לא יגרם למשחק האהוב. אפשר לדוגמא לאפשר למאמן הקבוצות לעצור את המשחק שלוש פעמים במהלך מחצית, ולדרוש מהשופט הרביעי (או החמישי, גיי וויס) להציץ במצלמות. תחשבו: לא יתכן שמיליארד איש יראו בטלויזיה ובאייפון שער חוקי שנפסל ע”י השופט בטענת נבדל למשל, ורק לבן-אדם היחיד שיכול לעשות משהו בנידון, שזה השופט, אסור להסתכל במסך!

אחד הטיעונים החלשים ששמעתי נגד זה הוא זה שכל זה יעצור את “שטף המשחק”. רילי? 40 פאולים במשחק זה בסדר, אבל לדאוג לכך שתוצאת המשחק תשקף את המשחק זה יותר מדי? איזה שטויות. בכל מקרה אפשר וצריך לשבור את הראש על איך בדיוק משלבים את כל עניין המצלמות עם טכנולוגיות נוספות כגון GPS שיציין את מיקום הכדור והשחקנים.

בשורה התחתונה כל מה שנאמר פה אמור להעצים ולשבח את חויית המשחק, הן של השחקנים, אך במיוחד של הצופים. הכדורגל ישאר כשהיה, עם כל הלא צפוי, הדרמות והרמאויות ואפילו טעויות השיפוט, רק המינון ישתנה, ולטובה.

אז למה בכל-זאת, כמעט כל מי שאי פעם דיברתי איתו בנושא, ורבים מהם אוהבים כדורגל יותר ממני, מתנגד באופן אינטואיטיבי להצעות הנ”ל? לא יודע. אני חושב שיש בכדורגל משהו שמזכיר לאנשים את החיים עצמם. המשחק זה מלחמה, ועושים מה שצריך כדי לנצח, כולל לרמות את השופט, (ואת הקהל… ), ובכלל, חוסר הצדק הזה שדיברתי עליו, הוא דווקא אטרקטיבי לחלק גדול מהאוכלוסיה, כי זה צ’אנס לנצח “גם כשלא מגיע לך”. כמו פיס או הימורים. זה המזל שלך שהיום השופט טעה “לטובתך”. אבל הי, גם מצלמות לא ימנעו ממך להגיד: השופט בן זונה.



1 Responses

Leave us a comment


Leave a Comment